poppenhuis_diy_mini_tipi

We zien ze als paddenstoelen uit de grond schieten op Instagram: DIY poppenhuizen. De geweldig creatieve mama’s toveren ouderwetse/versleten poppenhuizen om tot de meest hippe villa’s en wij krijgen er geen genoeg van! Wil je zelf ook zo’n gave eyecatcher in huis hebben voor je kind maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Lees dan snel verder en start je eigen #projectdollhouse!

1. Haal je poppenhuis van zolder, check bij familieleden of anders via Marktplaats.

De eerste stap is natuurlijk op zoek gaan naar een geschikt poppenhuis. Misschien heb je er zelf nog één op zolder staan of heb je er al één gevonden via Marktplaats. Ze zijn er in alle soorten en maten. Belangrijk is natuurlijk te bepalen hoe groot het huis mag zijn en of hij geschikt is voor je kind om mee te spelen. Je kunt klein beginnen door een huis te kiezen met maar 2 woonlagen. Sommige huizen zijn maar van 1 kant open, alsof het huis doormidden is gezaagd. Deze kan je gemakkelijk tegen een muur plaatsen. Andere huizen hebben rondom openingen. Het is maar net wat jij leuk vind.

2. Schuren, schilderen, drogen, schuren, schilderen….

Pfoee, hier moet je even geduld voor hebben. Je poppenhuis heeft misschien al een kleurtje van zichzelf of misschien is hij nog niet behandeld. Je begint als eerst met het schuren van het hele poppenhuis. Goed alle hoekjes etc. doodschuren. Benodigdheden voor deze stap:

  • Schuren
  • Grondverf  wit (spuitbus mag ook)
  • Grote platte kwast of roller voor de grote vlakken
  • Kleinere kwast voor de hoekjes
  • Lak als toplaag (op terpentine basis werkt top)

Vergeet niet dat je na je eerste laag grondverf en tussen alle laklagen alles goed opschuurt en stofvrij maakt voordat je aan een nieuwe laag begint. Laat je huis minimaal 24 uur drogen. Probeer ook een muur in één van de kamers een contracterende kleur te geven. Is je huis helemaal wit? Maak dan 1 of twee muren in een kamer zwart, of mint of roze.

3. Het leukste gedeelte: inrichten

Wij hebben de leukste poppenhuis props van webshops voor je op een rijtje gezet. Ook onze eigen mini-tipi staat ertussen uiteraard. Deze is inmiddels als meer dan 100 keer besteld en wordt ook bij Little Sissy, Hippe baby en En Las Nubus verkocht. Daar zijn wij natuurlijk super trots op!

www.littlesissy.nl 

Paperbag €5,95

Slingers €6,95

Muurstickers €3,95

 

 

 

 

 

 


www.nuki-nuby.nl

Mini-Tipi €15,95

Peg Dolls €4,95

Kleedje €6,50

 

 

 

 

 

 

 

www.poppaa.nl

 

Kleedje Panda €5,50

Vilten kussentjes €8,50

Kussentjes €11,50

 

 

 

 

 

 

 

4. De mooiste en hipste poppenhuizen van Instagram op een rijtje

Hieronder hebben wij de mooiste huizen tot nu toe geplaatst met een link naar de desbetreffende Instagram pagina. Heb je zelf een geweldig mooi huis gemaakt of ben je hier volop mee bezig? Stuur ons dan een foto, dan delen wij hem via onze Instagram pagina. info@nuki-nuby.nl

 

@nukinuby

@zwartwitwonen

@mieke.anne1983

 

 

 

 

 

 

 

@mandy_bogie

@therockingthree

@bebiamsterdam

 

 

 

 

 

 

Veel succes met jouw #projectdollhouse !

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *