header

De babyshower is helemaal hip in Nederland. Geen wonder, het is natuurlijk super leuk om met alleen maar vrouwen je zwangere vriendin of zus te verrassen met een gezellige dag vol cadeau’s, spelletjes en lekkernijen! Maar hoe organiseer je nu dé perfecte babyshower? Ik geef je 6 onmisbare tips die je een heel eind op weg helpen.

“De buiktaarten zijn we inmiddels beu! Tijd voor een hippe eyecatcher om aan te snijden!”

Het organiseren van een babyshower komt oorspronkelijk uit de VS maar wordt steeds populairder in Nederland. Ik geef je in deze blog tips om een (lowbudget) babyshower te organiseren geheel volgens de Amerikaanse begrippen, maar met een Nederlands tintje. Uitnodigingen op maat, hapjes en versieringen op basis van een thema, cadeautips voor de aanstaande mama en een lijst met DIY knutsels en spelletjes.

 

Tip 1: Het prikken van een geschikte datum.

Of de babyshower nu een verrassing is of niet, je moet een geschikte datum prikken én alle dames op een leuke manier uitnodigen. Het plannen van een geschikte datum hangt af van verschillende factoren:

  • Houd er rekening mee dat de mama-to-be zelf op de gekozen datum kan.
  • Wil je het doordeweeks vieren? Kies dan voor de vrijdagavond i.v.m. werkdagen.
  • Organiseer je het liever in het weekend? Vaak wordt er dan voor de middag gekozen.
  • Organiseer de babyshower wanneer de mama-to-be rond de 30 weken zwanger is en niet later. Bedenk dat ze aan het eind van de zwangerschap veel minder puf heeft, dus ga liever voor een wat vroeger moment in de zwangerschap.
  • Laat het feestje niet langer duren dan 3 of 4 uur. Genoeg tijd om leuke dingen te doen en minder vermoeiend voor de mama.
  • Plan de datum minimaal 5 weken van te voren zodat je genoeg tijd hebt om mensen uit te nodigen en voor te bereiden.
Locatie

In Nederland is het populair om de babyshower bij een familielid of bij de mama-to-be te geven. Wanneer het een verassing is kan het moeilijk zijn om de mama-to-be de gehele dag of avond weg te houden van haar eigen woning om de boel te versieren en alle gasten alvast te verwelkomen. Het kiezen van een locatie bij een familielid/vriendin/zaaltje kan hiervoor de uitkomst zijn. Om de verrassing nóg groter te houden is het handig om herkenbare auto’s verderop te parkeren en gordijnen te sluiten. Hang geen opvallende versiering buitenshuis en/of in de gang op zodat ze bij binnenkomst echt verrast is jullie te zien!

Tip 2: Uitnodigingen

uitnodigingen_a6_1

Op maat gemaakte uitnodigingen.

Wie nodig je uit? Sommige vrouwen willen alleen vriendinnen van de mama-to-be uitnodigen maar het uitnodigen van de vrouwelijke kant van haar familie kan ook erg gezellig en fijn zijn. Oma’s van beide kanten, zussen en tantes vinden het zelf ook heel leuk om mee te helpen en het feest bij te wonen.

Je kunt natuurlijk een simpel appje of mailtje sturen naar de gasten maar op maat gemaakte uitnodigingen zijn heel speciaal en extra mooi wanneer ze geheel in thema zijn ontworpen. Deze gooi je ook niet zomaar weg en wordt vaak ter herinnering bewaard.

Je kunt monochrome uitnodigingen (kaarten) op maat bestellen via deze link: Klik hier
Je kunt digitale monochrome uitnodigingen (.pdf) op maat bestellen om zelf uit te printen via deze link: Klik hier

Tip 3: Versiering

Balonnen, slingers of confetti. De standaard versiersels voor de babyshower zijn tegenwoordig niet zo spannend en kan je gewoon bij de action/hema/xenos/feestwinkel aanschaffen. Ik wil je uiteraard enthousiasmeren om zelf aan de slag te gaan én net ietsjes verder te zoeken dan je neus lang is. Uiteraard hebben wij hier hele toffe producten om aan te schaffen én te downloaden maar ik geef je ook tips en ideeën om zelf leuke versiering te maken. Vaak wordt het thema “Roze” of “Blauw” gekozen maar ik geef je een kijkje in het thema “Zwart/Wit” en “Monochrome”!

snor_rietjes

GRATIS DIY snor-rietjes

cupcake_topping_1

Cupcake toppers

snor_woonslinger

Snor slinger

bekertjes

Plastic bekers met washitape

Tip 4: De taart

Bedenk bij het bestellen of zelf maken van de taart dat hij groot genoeg is voor je gasten. Het zou zonde zijn als er mensen zijn die geen stukje taart krijgen. Ga uit van 200 gram per persoon. De bakker of taartenmaker weet altijd wel hoe groot de taart moet zijn voor het aantal gasten. Mocht je echt veel mensen in huis hebben dan kan je naast de taart ook bijpassende cupcakes maken. We zijn de buiktaarten inmiddels beu en willen je inspireren voor een taart geheel in de hippe monochrome stijl!

taart1 babyshower taart zwart babyshower taart zwart babyshower taart wit zwart

Tip 5: Spellen en activiteiten

Spelletjes blijven leuk, hoe flauw ze ook zijn! Zolang je met je vriendinnen bent beleef je de grootste lol. Ik geef je een overzicht met leuke spellen en creatieve activiteiten waar de mama-to-be ook nog wat aan heeft. Belangrijk is dat de spelletjes leuk en simpel zijn, en niet al te lang duren. Het is waarschijnlijk beter om meerdere korte spelletjes te doen, dan 1 lang spel. Naast het uitvoeren van spelletjes is het ook heel erg leuk om monochrome rompertjes te schilderen of een buikschildering in thema te laten maken.

thumbnail

Bingo | Woordzoeker | Wensen & Voorspellingen

buikschildering

Buikschildering www.schmink-ie.nl

proud_to_be_stout

Stencil rompertjes schilderen

luier

Gebruik een pop voor dit spel

 

Tip 6: Bedankjes voor de gasten

Als aandenken en bedankje is het leuk om iets mee te geven aan de gasten die vertrekken. Hiervoor hebben wij leuke DIY bedankt-bakjes ontworpen die je thuis kunt uitprinten op stevig kartonpapier of fotopapier. Uitknippen, vouwen en plakken maar! Stop er wat lekkers in en verpak het met cellofaan folie en een strikje. Klik hier!

bedankt_bakjes1

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *